Magenta Podcast

Férfi és női szerepek, diverzitás és esélyegyenlőség

Episode Summary

Üvegplafon, karrier-vagy-család-dilemma, alulreprezentáltság a közéletben vagy épp nyomott fizetések. Hogyan tudnak alternatív munkalehetőséget találni a nők a digitalizáció előnyeit kihasználva? Távmunka, részmunka vagy saját vállalkozás?

Episode Notes

Hosszabban beszélgetünk Vásárhelyi Orsolya adattudóssal. Az egyetemen fedezte fel, hogy a matematika kombinálva a társadalomtudományokkal hihetetlenül érdekes területre vezet. Adattudós lett. Mostanában azt kutatja, hogy a nemtudatos diszkrimináció hogyan hat a nők és a férfiak sikerességére a tudomány és a technológia területén.   

Itt lesz velünk Békéssy Olga is, aki a Női Váltó ötletgazdája. A Női Váltó egy olyan fórum, ahol sikeres nők osztják meg személyes történeteiket a karrierváltással kapcsolatban – Olgát is erről kérdezzük. 

Barta Niki az Edisonplatformról és a Womenspiration kezdeményezésről beszél. Ha a nők összefognak, összeülnek, megosztják egymással félelmeiket, nehézségeiket és egyéni életreceptjeiket, feltöltődnek egymás társaságában, ezzel erősítik és motiválják egymást. A leggyorsabban az önbizalom tematika telt be regisztrálókkal a programsorozatban, de vajon miért? Hol és miért vesztették el a nők az önbizalmukat, és hogyan hozható ez vissza, egy átlagos, a férfiakéval megegyező szintre?

Ha érdekel a téma, nézz szét a Magenta Podcast írott testvérén, a Pont.MOST blogon, amit a 

https://pont-most.hu/

  oldalon találsz.