Magenta Podcast

Gyerekkel karanténban

Episode Summary

Hogyan lehet menedzselni az életünket, munkánkat, ha közben egy, vagy több gyerek is igényt tart ránk? Gyerekkel otthon lenni a mostani időszakban nem egyszerű, hiszen nem csak délután és hétvégén igényli a foglalkozást, hanem reggeltől lefekvésig. Beszélgettünk Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértővel, Csorba Anitával, az Inspirációk.hu blog alkotójával, Urbán-Váradi Alexandra vloggerrel és Elek Ányossal, a Veled Kerek és a Bejárat kreatív műhely alapítójával.

Episode Notes

Hogyan oldjuk meg az otthoni munkavégzést és az otthoni iskoláztatást egyszerre? Beszélgettünk Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértővel, a Hintalovon Alapítvány vezetőjével. Elmondta, milyen most gyereknek lenni otthon, hogyan kérhet segítséget egy gyerek, ha veszélyben érzi magát és hogyan segíthetnek azok, akik a környezetükben bántalmazást, elhanyagolást tapasztalnak. Csorba Anitát, az inspirációk.hu blog alkotóját sokan ismerik és követik a közösségi médiában.  Most elindította a Kreatív pihenő csoportot a facebook-on, hogy segítsen lefoglalni a gyerekeket otthon. A digitális világ kétgyermekes anyabloggere, Urbán-Váradi Alexandra arról mesél, hogyan éli meg ő a hétköznapokat és milyen tanácsai vannak az otthon rekedt családoknak. Végezetül Elek Ányossal, a Veled Kerek és a Bejárat kreatív műhely alapítójával beszélgettünk, hogyan hidalja át az otthon maradás okozta szakadékot egy olyan alkotóműhely, ahol a személyes érintkezésre épülő improvizáció az alapja a mindennapoknak. 

Hamarosan újabb EXTRA epizóddal jövünk majd, akkor arról beszélgetünk, hogyan őrizhetjük meg mentális egészségünket otthon és milyen módszerek vannak arra, hogy ne győzzön le minket a stressz. Addig is kövessétek a Magenta podcast csatornáját itt, vagy olvassátok a Pont.MOST blogot a www.pont-most.hu oldalon. Várunk benneteket legközelebb is! 

Gyermekvédelem: 

Hintalovon Alapítvány

Társasjátékok:

Imagine, Concept, Dixit, Pandemic

Reflexshop

Phix pszichológiai társasjáték 

Könyvek:

Rob Beattie: Próbáld ki! 40 szupermenő tudományos kísérlet!

Marnie Willow: Fedezd fel! - 30 elképesztő otthoni kísérlet

Facebook:

Veled kerek

Bejárat 

Kreatív pihenő