Magenta Podcast

Hogyan segíts jól?

Episode Summary

Az ajándékozás és az adományozás mindenkinek ismerős szavak. Ebben az epizódban azt járjuk körbe, hogyan lehet a - sok szempontból különleges - 2020-as év végén valós segítséget adni. Két szervezett elhivatott alapítójával beszélgetünk, az Amigos a Gyerekekért Alapítvány alapítójával, Forgács-Fábián Sárával és Benkő Fruzsinával, az InDaHouse vezetőjével. Emellett Angyal Andrea mesél a Telekom által létrehozott Magenta Összefogás Alapítványról, melynek célja, hogy a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe jutott kollégákat segítse.

Episode Notes

Két csapatot mutatunk be nektek, akik civilek, mint mi, de életüket az teszi ki, hogy hátrányos helyzetben lévőknek vagy betegeknek segítenek minden nap. Mindketten gyerekekkel dolgoznak. Az Amigos a Gyerekekért Alapítvány önkéntesei kórházban lévő nagybeteg gyerekekhez járnak be nyelvet tanítani – és életkedvet, motivációt adni. Amíg az InDaHouse Borsod megyében külön foglalkozásokkal, oktatással segít abban, hogy az ott élő gyerekek ki tudjanak emelkedni a hátrányos helyzetükből.

Idén, a járványhelyzet miatt tárgyadomány és becsomagolt ajándék helyett leginkább pénzadományt tudtok adni a segítőszervezeteknek. 

Az epizód végén nem marad el az ajánló sem, ha segíteni szeretnétek, az alábbi helyeken örömmel és hálával fogadnak benneteket. 

Amigos a gyerekekért

Indahouse Hungary 

Cipősdoboz

Rem X matek   

Hallgasd meg a Magenta Podcast többi epizódját is! Kövesd a csatornát, iratkozz fel, hogy az elsők között hallgathasd meg a friss részeket és értékelj minket! Emellett olvasd a Pont.MOST blogot is érdekes tartalmakért a www.pont-most.hu oldalon.