Magenta Podcast

Hogyan tévézünk most és mi lesz a jövőben?

Episode Summary

Lineáris adás, on-demand, vagy streaming? Merre megy a világ, és hol vagyunk a trendekben mi, magyarok? A Magenta podcast első epizódjában a tévézés jelene és jövője a téma. Hosszabban beszélgetünk Sixx-szel, az Index tévés szakújságírójával, de velünk lesz Végh Zsolt színész, rendező is, aki olyan népszerű Youtube-csatornákat indított, mint az Anzselika Habpatron, vagy a Tajgetosz Show. A hazai médiapiacról pedig Incze Kingát, a Whitereport vezetőjét kérdezzük és mi is elmondjuk, szerintünk mit érdemes tudni a tévézésről.

Episode Notes

Jelentős átalakulás közben van a tévés médiaipar. Ugyan a lineáris közvetítést sugárzó nagy kereskedelmi tévék nézettsége folyamatosan csökken, még mindig a tévé tud a legkomolyabb hatást gyakorolni tömegekre. 

A kérdés nem csak az, hogy milyen eszközön, hanem hogy melyik platformon, azaz klasszikus tévécsatornákon, streamingszolgáltatók oldalain, és melyik szolgáltatónál fogjuk fogyasztani a napi mozgóképes tartalmakat.

Jelenleg a legnagyobb amerikai médiacégek éppen a felkészülés fázisában vannak. Elindult az Apple TV+, az HBO Max, a Disney +, és persze ugyanezen csatatéren ott állnak a korábbi játékosok, a Netflix, a Hulu, az Amazon. 

Az biztos, hogy a nézők olyan adatbázisra fizetnek elő szívesen, ahol a legjobb, legismertebb kedvencek vannak. A harc az elkövetkező években kiéleződik és minden bizonnyal elér Magyarországra.

Ha érdekel a téma, olvasd a Magenta Podcast blogos testvérét, a www.pont-most.hu oldalon.  

A tévézés jövőjéről szólt a Telekom Most Fórum februári eseménye is. Erről bővebben itt olvashatsz.

Ha szeretnéd visszanézni a teljes rendezvényt, megteheted a Telekom Facebook oldalán.