Magenta Podcast

HR-esek a covidról: a krízis nem megváltoztat, hanem felfed

Episode Summary

A koronavírus tavaszi hulláma alatt pár nap alatt cégek tömegei álltak át digitális munkavégzésre, de mindez akkor átmenetinek tűnt. Mit hozott a másoidk hullám? Hogyan lehet céges kultúrát kialakítani, új embereket felvenni, őket a csapat részévé tenni, személyes találkozás nélkül? Mit tehet a HR egy ilyen időszakban? Nagy Józsa Dorkával, a Y2Y ügyvezetőjével, Friedl Zsuzsannával, a Magyar Telekom Chief People Officerével és Demény Soma HR-szakértővel beszélgettünk.

Episode Notes

„Nálatok ki gyorsította fel a vállalat digitális átalakulását? A koronavírus járvány.” A pár nap alatt megugrott digitális fejlődés nem csak a megbeszélésekre, hanem a vállalati kultúrára, a kollégák és a csapatok közötti kapcsolatra és együttműködésre is óriási hatással volt, számos kihívást hozva a HR szakmának. 

Ebben az epizódban ezeket a kérdéseket járjuk körül vendégeinkkel. 

Itt lesz velünk Nagy Józsa Dorka, a y2y ügyvezetője, Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere és Demény Soma HR szakértő. Velük beszélgetünk arról, mit jelent, amikor egy cégnek tényleg az ember a fontos, elmondják, milyen tapasztalataik vannak az online céges kultúra építésről, sőt arról is beszélgetünk, vezetőként és munkavállalóként hogyan érdemes hozzáállnunk a jelenlegi helyzethez. Hozunk példát jó gyakorlatokra is, elmondjuk, hogyan lehet erősíteni a közösségi érzést akkor is, ha egymástól jó ideje távol vagyunk és jó ideig távol is maradunk. 

2020 a kihívások éve – sokaknak. Milyen a HR 2020-ban? Vagyis milyen lesz az emberekkel foglalkozó szakma új élete? Hallgassátok meg! 

Az epizód végén ajánlóval is jövünk, itt érdemes körülnéznetek, ha érdeklődtök a téma iránt:

Power of People – azaz Telekom POP - címmel indítottszakmai workshop-sorozatot a Magyar Telekom. Ennek célja, hogy egy aktív HR szakmai párbeszéd és tudásmegosztás kezdődjön a szakértők között. A képzés limitált létszámmal és zárt körben indult november elején, a HRFest online egy-egy téma kapcsán beszámol az eredményekről, így érdemes a HRFest felületeit követni.

A y2y.hu blogján rengeteg hasznos tapasztalatot oszt meg Nagy Józsa Dorottya, amelyeket mindenki beépíthet saját munkájába. Emellett érdemes Check in néven futó podcastjüket is hallgatni, további tippekért.

Hamarosan újabb epizóddal jövünk, addig kövessétek a Magenta podcast csatornáját, mindenképpen iratkozzatok fel rá, hogy ne maradjatok le a friss tartalmakról.

Illetve olvassátok a 

Pont.MOST blogot

 is.