Magenta Podcast

Otthonunk az irodánk

Episode Summary

A koronavírus miatt a digitális tér fontosabb lett, mint valaha. Otthonról dolgozunk, sokan életükben először teszik ezt, videohívásban beszélgetünk a családunkkal, barátainkkal, úgy próbálunk közösségként élni, hogy alig találkozunk. Ami eddig egy gyors kávézós ötletelésen megoldódott, az most on-line platformokon, szorftverekkel, digitális eszközökkel történik. Izgalmas, és merőben új helyzet, ami most minket is érintett, ugyanis ezt az epizódot az elejétől a végéig a saját otthonainkból szerkesztettük, rögzítettük, vágtuk és tettük közzé.

Episode Notes

Beszélgetőtársainkat is erről kérdeztük. Velünk lesz Kutas István a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, aki arról beszél, hogyan állt át távmunkára a cég nagyjából 5000 kollégája. D. Tóth Kriszta, a WMN főszerkesztője azt mondja el, hogyan befolyásolja egy alkotó, kreatív közösség életét a járványhelyzet és mi az, amivel egy vállalkozás most reagálni tud. Felhívtuk Zsirai Esztert, a Träning edzőterem egyik vezetőjét, hogy megkérdezzük, mi a helyzet a négy fal között a testmozgással, edzéssel – a fizikai jólét ugyanis nagyon fontos most is. Bogár Márkkal, a Sárréti Chilifarm tulajdonosával is sikerült beszélgetnünk, tőle azt tudhatjátok meg, hogyan lehet előrelátóan kezelni a mostani helyzetet és mire érdemes alapozniuk most a fizikai termékeket kínáló vállalkozásoknak. 

Az epizód végén hozunk néhány appot, programot, amit mi mostanában használunk - és szerintünk sokat segít. Találtok köztük csoportmunkát segítő megoldás, videó- és hanghívást rögzítő programot, koncentrációt segítő appot, vagy éppen tippet ahhoz, hogyan válthatjátok ki az e-maileket valami könnyebben feldolgozható formátummal. 

Hamarosan újabb epizóddal jövünk majd, akkor az otthoni tanulásról beszélgetünk. Addig is kövessétek a Magenta podcast csatornáját itt, vagy olvassátok a Pont.MOST blogot a www.pont-most.hu oldalon. Várunk benneteket legközelebb is!