Magenta Podcast

Most minden feladat házi feladat

Episode Summary

A vírus okozta rendkívüli helyzet miatt élesben zajlik a digitális oktatás tesztje. Olyan iskolák a résztvevői a jelenlegi versenyfutásnak, amelyek között mind szakmai, mind technológiai felkészültségben óriásiak a különbségek. Hogyan birkóznak meg a pedagógusok az új helyzettel? Hogy veszik az akadályokat a diákok? Elvégezhető-e így egy iskolai félév? Tanárral, iskolával, szülővel beszélgettünk.

Episode Notes

A teszt résztvevői másik oldalon a családok. Mi a helyzet akkor, ha ismerik az alkalmazásokat, közösségi és tanulási platformokat, de bármilyen okból nem tudnak elég jó, vagy egyáltalán semmilyen eszközt biztosítani a gyermekeiknek? Ha mégis sikerül megosztani az eszközöket, akkor mennyi időt vesz el a munkától a gyerekkel való tanulás? 

Ezekről beszélgetünk most. Először egy kétgyerekes családanya mesél nekünk a megváltozott életükről. Aztán mindenki törtitanára, Jocó bá mondja el, hogyan éli meg ezeket a heteket. Itt lesz velünk Fegyverneki Gergő, a digitális oktatás jedije és megnézzük, mi a helyzet egy digitális fronton felkészültebb - és egy átlagos iskolában. Az epizód végén praktikusan próbálunk segíteni: ajánlunk pár oldalt, applikációt, könyvet – hogy könnyebb legyen. Ezeket a linkeket itt találjátok. 

Hamarosan újabb EXTRA epizóddal jövünk majd, akkor arról beszélgetünk, hogyan lehet hasznosan, tartalmasan eltölteni az időt otthon, családként. Addig is kövessétek a Magenta podcast csatornáját itt, vagy olvassátok a Pont.MOST blogot a www.pont-most.hu oldalon. Várunk benneteket legközelebb is! 

***

Könyvek: 

Joós Andrea - Szívtetkó, élménybiológiai színező

Fegyverneki Gergő – Játék, munka, tanulás , - IKT-s ötlettár

Prievara Tibor : A 21.századi tanár

Prievara Tibor- Nádori Gergely: A 21. századi iskola (most ingyen letölthető)

Magyar Elektronikus Könyvtár – www.mek.hu

A Mozaik kiadó könyvei – www.mozaweb.hu

 

On-line tanulás : 

Iskolatévé az indexen  

Jocóbácsi világa

„Online távoktatás” csoport a FB-on

„Interaktív pedagógiai műhely” a FB-on