Magenta Podcast

Netnevező - hozzuk közösre!

Episode Summary

Van még különbség a való élet és a digitális világ között az kamaszok szerint? Mennyire mutatunk jó példát szülőként és mennyire vagyunk készek arra, hogy érdeklődést tanúsítsunk a fiatalok irányába? Mi okozza a félreértéseket? Ebben az epizódban erre keressük a válaszokat két kamasz segítőnkkel, Mátrai Magdival és Lambert Balázzsal. Ők mesélnek arról, hogyan van jelen az életükben a digitalizáció és hogyan használják a digitális világ tüneményeit kortársaikkal. A beszélgetésbe egy ponton bekapcsolódik Szél Dávid pszichológus is.

Episode Notes

A netezés – kütyüzés - telózás tengely igazán érzékeny terület a családok életében.  Felnőttként tiltjuk, időhöz kötjük, sőt előfordulhat, hogy el is vesszük a gyermekünktől az (okos) eszközöket, így  próbáljuk őket visszahozni a valóságba. De vajon számukra mi a valóság? Van még különbség a való élet és a digitális világ között az kamaszok szerint? Mennyire mutatunk jó példát szülőként és mennyire vagyunk készek arra, hogy érdeklődést tanúsítsunk a fiatalok irányába? Mennyire kell a szülőknek is aprólékosan ismernie a közösségi platformokat, vagy az alkalmazások végtelen tárházát? Mi okozza a félreértéseket? Meglehet, hogy egyszerűen csak az őszinte kommunikáció hiányzik a felek között? Ebben az epizódban erre keressük a válaszokat két kamasz segítőnkkel, Mátrai Magdival és Lambert Balázzsal. Ők mesélnek arról, hogyan van jelen az életükben a digitalizáció és hogyan használják a digitális világ tüneményeit kortársaikkal. A beszélgetésbe egy ponton bekapcsolódik Szél Dávid pszichológus is, aki szülői szerepben is megszólal. Tanulságos, generációkon átívelő beszélgetés a kölcsönös odafigyelésről a Magenta Podcast új epizódjában.

Ajánló:

Web:

Szakértőket kértünk meg, hogy igyekezzenek hasznos tanácsokkal segíteni a szülőket az ilyen helyzetekben.
www.telekom.hu/netnevezo1                   

Instagram:
@nemakarokbeleszolni „Netnevező videók”

facebook:
A Telekom_HU korábbi posztjáról elérhető Orsi IGTV csatornája, ahol a témában tartott élő esemény is visszanézhető. „Családi netnevező instagram live”

Edison platform. 2021-es Edison100 Térkép
https://www.edisonplatform.hu/