Magenta Podcast

Társadalmi nemek, digitális igenek?

Episode Summary

A koronavírus terjedése miatt pillanatok alatt mindenki élete megváltozott, a miénk is. Azt gondoljuk, hogy nem mehetünk el szó nélkül a kialakult helyzet mellett, ezért a csatornára készülnek az aktualitásokra reflektáló tartalmak, de emellett szükségesnek érezzük azt is, hogy más témákról is beszéljünk. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy a hetek óta tervezett és szervezett MOST Fórumot mégis megtartjuk, de egészen máshogy, ahogy megszoktátok, ezúttal digitálisan, hangban jelentkezünk, mindenki a saját otthonából.

Episode Notes

Vajon megérkeztünk az "egyenjogúság generációjához"? Mit jelent nőnek lenni az ezredforduló utáni években? Mennyire befolyásolnak minket tudattalan előítéleteink? A Magenta Podcast EXTRA epizódjában Bombera Kriszta kérdezte beszélgetőtársait: Herczeg Ágnes borszakértőt, Vásárhelyi Orsolya adattudóst, Zanin Évát, a Magyar Telekom sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértőjét, valamint Doffek Gábor újságírót, bloggert. A beszélgetést Szél Dávid pszichológus gondolatai vezeti fel.

A Magyar Telekom annak érdekében, hogy támogassa a gyors döntéseket keretező ún. tudattalan előítéletek (ang. unconscious bias) felismerését és kezelését, magyar nyelvű, kisfilmekkel színesített tananyagot készített, amely ezen a linken elérhető bármely személy vagy szervezet számára, bízva abban, hogy tudattalan előítéleteink felismerése mikro és makro szinten is segítheti mindennapi együttműködéseinket.

 

A Magenta Podcast jövő hétfőn újabb aktuális epizóddal jelentkezik, akkor az otthoni tanulásról beszélgetünk. Addig is kövessétek a Magenta podcast csatornáját itt, vagy olvassátok a Pont.MOST blogot a www.pont-most.hu oldalon. Várunk benneteket legközelebb is!